Het doorlopend krediet

Misschien twijfelt u of u een persoonlijke lening wilt of toch een doorlopend krediet. Als u zich dit afvraagt, dan kunt u best beste afvragen hoeveel u precies wilt lenen en waarvoor. Dit kan namelijk bepalen welke vorm van krediet die het beste bij u past. Als u een lening nodig heeft voor iets specifieks dan is de persoonlijke lening meer geschikt voor u. Als u bijvoorbeeld geld wilt lenen voor een auto, keuken, vakantie, caravan of motor dan is de persoonlijke lening waarschijnlijk meer geschikt dan een doorlopend krediet. Een nadeel van de persoonlijke lening is dat u soms niet vervroegd mag aflossen. Voordelen van een persoonlijke lening zijn dat de lening een vaste looptijd heeft en ook een vaste(meestal) lagere rente heeft. Deze rente is vaak laag omdat veel banken en bedrijven concurreren om u als klant binnen te halen. U kunt bij het aanvragen van een lening informeren bij kredietverstrekkers om erachter te komen hoe hoog de rente daadwerkelijk is want veel rente overzichten op internet zijn niet up-to-date.

Als u over meer geld wilt beschikken zonder dat u een specifiek doel heeft, dan is een doorlopend krediet geschikt voor u. Met een doorlopend krediet kunt u, mits u de lening krijgt, over een geldbedrag beschikken dat u zelf aangeeft. U kunt van uw rekening geld opnemen wanneer en hoeveel u zelf wilt. Tevens kunt u ook het geleende geld boetevrij aflossen wanneer u wilt, maar u kunt ook het geld opnieuw opnemen als u dat wilt. Omdat u boetevrij kunt aflossen vragen verschillende kredietverstrekkers ook verschillende rentes die vaak hoger kunnen liggen dan bij een persoonlijke lening. Daarentegen is het voordeel van een doorlopend krediet weer dat u zelf bepaalt hoe lang de looptijd van de lening is omdat u aflost wanneer u wilt. Daarom wordt het dan ook een doorlopend krediet genoemd. Als u doorlopende kredieten met elkaar vergelijkt dan is het belangrijkst dat u zorgt dat de leningen die u vergelijkt dezelfde looptijd hebben. U kunt eenvoudig online verschillende aanbieders raadplegen dan weet u binnen 10 minuten hoe hoog de rente is en gelukkig is dit ook geheel vrijblijvend.

U komt aan een doorlopend krediet door bij een kredietverstrekkers een offerte aan te vragen. Net zoals de persoonlijke lening is het doorlopend krediet een erg populaire lening in Nederland. Als u meer flexibiliteit wilt op uw bankrekening dan kan de mogelijkheid om af en toe rood te staan een uitkomst bieden. Deze flexibiliteit heb je met een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet geeft meer vrijheid en flexibiliteit omdat aflossen boetevrij kan en tevens kun je de afgeloste bedragen ook weer opnieuw opnemen als dat nodig is. Verder is de looptijd van een doorlopend krediet ook flexibel omdat u tussentijds extra kunt aflossen. Als deze eigenschappen van het doorlopend krediet u aanspreken dan kunt u bij de kredietverstrekker informeren naar de rente die u moet betalen op het doorlopend krediet want deze is over het algemeen hoger dan de rente op een Persoonlijke Lening.

De voordelen van het Doorlopend Krediet zijn niet eindeloos omdat er zoals gezegd dus ook een hogere rente betaald moet worden. Deze rente zit meestal tussen de 5-10%. U moet zich dus goed realiseren of de hogere rente die u moet betalen de flexibiliteit waard is. Want zoals u ook weet: geld lenen kost geld. Ondanks de hogere rente is deze vorm van geld lenen erg populair. Een doorlopend krediet kan varieren van 5.000 euro tot 25.000 of zelfs 75.000. Het is belangrijk dat u bij het vergelijken van verschillende doorlopende kredieten de looptijd en rente hetzelfde neemt. Als u een doorlopend krediet gaat aanvragen dan zullen alle Kredietverstrekkers uw aanvraag toetsen bij het bureau krediet regisratie(BKR). Heeft u een negatieve registratie maar u wilt toch nog geld lenen met bkr dan kan dit in sommige gevallen wel, maar dit ligt aan uw situatie op dit moment. Bent u van plan een doorlopend krediet af te sluiten dan kan het verstandig zijn on verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergelijken voordat u met de eerste de beste leningverstrekker in zee gaat.