Lenen zonder bkr toetsing

Lenen zonder bkr toetsing is op meerdere manieren mogelijk. Bijvoorbeeld voor bedragen tot ongeveer €700,- is de minilening geschikt omdat daar uw bkr registratie helemaal niet aan te pas komt. Maar de rente op de minilening is relatief hoog en daarom is een groter bedrag lenen voordeliger door de lagere rente. Wilt u een groter bedrag lenen dan een paar honderd euro zonder uw bkr registratie die in de weg staat, dan kunt u terecht bij instellingen die niet zijn aangesloten bij het BKR(bureau krediet registratie). Deze instellingen hebben niet de mogelijkheid om uw bkr registratie in te zien en daarom is het in die gevallen wellicht wel mogelijk om te lenen zonder bkr toetsing. Omdat iedere kredietverstrekker zelf een beoordeling maakt of u een lening krijgt vergroot u uw kans op een lening als u bij meerdere instellingen informeert omdat afwijzing bij de een niet altijd iets zegt over het krijgen van een lening bij de ander. Dit kan meestal online vanaf uw computer of laptop en het aanvragen kost u geen geld.

Als u een BKR registratie heeft maar toch geld wilt lenen, dan kunt u misschien aan meer geld komen door uw leningen over te sluiten. Uw lening oversluiten betekent dat u bij één kredietaanbieder alles onderbrengt. Veel mensen in Nederland hebben wel een geregistreerd gestaan bij het bureau krediet registratie. Zo'n bkr codering is dus niet altijd per definitie een probleem als u geld wilt lenen zonder bkr toetsing. U staat al snel bkr geregistreerd omdat u bijvoorbeeld al een BKR notering krijgt als u een telefoonabonnement afsluit voor 1 of 2 jaar en een aantal maanden achterblijft met betalen. Technisch gezien is dat ook een lening en daarom staan erg veel mensen ook geregistreerd. Er kunnen dus veel redenen zijn waarom u een bkr registratie heeft.

Als u een offerte aanvraagt zal de instelling/bank waar u de lening aanvraagt een beroep doen op uw bkr registratie omdat het BKR bijhoudt wat voor leningen u heeft lopen. Het BKR bewaart echter geen gegevens over uw kredietwaardigheid, dus of u kunt lenen met uw bkr registratie hangt af van de specifieke bank en-of instelling die uw aanvraag beoordeelt. Voor een bank is het risicovoller om iemand met een bkr registratie een hoger bedrag te lenen dan een klein bedrag. De banken raadplegen uw bkr registratie om inzicht te krijgen in de leningen die u heeft of had lopen. Tevens geeft elke bkr codering andere informatie met betrekking tot uw gedrag van aflossen. Als u erg veel moeite heeft om elke maand uw lasten te betalen dan zal de bank u niet snel een lening verstrekken. Belangrijk is om te weten wat voor bkr codering u heeft. Als u een A1 of A2 bkr codering heeft doordat u bijvoorbeeld ontslagen bent, maar nu weer een vast contract heeft, dan kan de bank dit opvatten als meer kredietwaardigheid en zal dan uw aanvraag ondanks bkr codering in behandeling nemen en soms kunt u dan lenen ondanks uw bkr registratie. De kredietverleners die niet aangesloten zijn bij het bureau krediet registratie verschaffen krediet zonder dat zij uw bkr registratie kunnen bekijken en zodoende kunt u wellicht ook lenen zonder bkr toetsing. De aanbieders kunt u online raadplegen en vanuit huis een lening aanvragen.