Lenen met een Minilening

Zoals het woord minilening al zegt is het een kleine lening. U leent dus een klein bedrag waardoor de eisen van uw kredietwaardigheid minder zwaar zijn omdat het ook een kleiner bedrag is om terug te betalen. Met de minilening kunt u op verschillende plaatsen bedragen lenen van €50,- tot €750,- Dit kan erg handig zijn als u snel geld nodig heeft, maar op het moment even niet beschikt over een dergelijk bedrag. De voordelen zijn dus dat het erg snel op uw bankrekening staat. Doordat het over kleinere bedragen gaat wordt niet vaak het bkr geraadpleegd omdat de instellingen die deze leningen verstrekken niet vaak zijn aangesloten bij het bureau krediet registratie in Tiel. Daardoor kunt u lenen zonder bkr toetsing. Echter moet u wel goed opletten binnen hoeveel weken u het geld moet terug betalen en hoe hoog de rente is want deze kan hoog uitvallen vergeleken met een 'normale' lening. Door naar verschillende aanbieders te kijken krijgt u snel genoeg een duidelijk beeld van het aanbod. Wilt u een groter bedrag lenen dan kunt u beter vrijblijvend offertes aanvragen voor het doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

De minilening is erg populair geworden om twee redenen. U kunt binnen 30 minuten het geld gestort krijgen op uw rekening en twee: u kunt geld lenen zonder bkr toetsing. Dit laatste is voordelig voor mensen die onverhoopt een registratie zijn opgelopen, maar die wel snel geld nodig hebben. Via de minilening is het lastig om goedkoop te lenen door de hogere rente. Uw registratie wordt bij een aanvraag van een minilening dus niet geraadpleegd. Deze twee ingrediënten zijn erg aantrekkelijk. Als u door omstandigheden even niet over bijvoorbeeld €500,- beschikt, dan kunt u beroep doen op het minilening. Bij de meeste aanbieders van minikredieten kunt u een bedrag lenen tot ongeveer €800,- Omdat dit een relatief klein bedrag is voor een lening wordt niet naar uw bkr registratie gekeken en kunt u dus lenen met of zonder registratie.

Het is dus een lening die bestemd is voor bedragen van €50,- tot ongeveer €800,- Omdat u bij het minikrediet snel geld kunt lenen(ook als u een bkr registratie heeft) neemt de kredietverstrekker een groter risico. Daarom is deze vorm van lenen beperkt tot de kleinere bedragen. Voor de duidelijkheid: minilening en het minikrediet zijn twee benamingen voor hetzelfde. Een gevolg van deze makkelijke en snelle manier van lenen is dat er een hogere rente wordt gehanteerd. Als u gaat vergelijken, let dan goed op de voorwaarden met betrekking tot het terugbetalen en eventuele boetes als u te laat bent met terugbetalen. Als u echt snel geld nodig heeft en alles snel online wilt regelen dan is de minilening het overwegen waard en kunt u meer informatie opvragen bij een van de aanbieders.