Geld lenen voor een auto

Als u een auto wilt kopen maar u heeft op dit moment niet genoeg geld dan kunt u een autolening afsluiten. Deze lening wordt meestal afgesloten als een persoonlijke lening omdat het geleende bedrag een specifiek doel heeft en dat is het financieren van uw nieuwe auto of reparatie/verbetering van uw bestaande auto. De autolening komt erg vaak voor omdat de auto vaak ook een noodzaak is voor veel mensen. Als u een wat oudere auto had en die is plotseling kapot gegaan dan kan het noodzakelijk zijn om een autolening af te sluiten. Als u een BKR registratie heeft dan is het soms nog steeds mogelijk om een autolening te krijgen, maar u moet wel goed overwegen wat de opties voor u zijn in deze situatie. Niet alle krediet verstrekkers zullen u een lening willen geven, maar een aantal zullen dit mogelijk ook wel willen doen. Er zijn verschillende leningen mogelijk om aan geld te komen voor een auto. Dit hoeft niet perse een persoonlijke lening te zijn. Er zijn namelijk ook mogelijkheden met lease constructies of een doorlopend krediet, alhoewel een doorlopend krediet niet gebruikelijk is voor een autolening. Daarnaast kunt u mogelijk ook uw auto gebruiken als onderpand zodat de kredietverstrekker sneller bereid is u een lening te verstrekken.

Op de tv ziet u het waarschijnlijk ook wel eens: "Het nieuwe model X van merk XX: nu voor maar 5.999 euro" en dan kunt u het resterende bedrag volgend jaar betalen. Dit klinkt erg aantrekkelijk maar u moet goed opletten welke rente u betaalt EN welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u geen rente hoeft te betalen over het resterende bedrag, maar u moet in enkele gevallen wel een relatief dure all-risk verzekering bij de autodealer zelf afsluiten. Dit is dus ook een vorm van de steeds meer voorkomende autolening. Soms zijn er ook mogelijkheden dat u binnen 5 jaar de auto mag afbetalen met een vast bedrag dat u jaarlijks moet aflossen. In dit soort gevallen leent u eigenlijk geld (in de vorm van uw nieuwe auto) van de autodealer of van de financieringsmaatschappij die is aangesloten bij de autodealer.

De autolening komt zoals gezegd vaak voor omdat het een luxe-product kan zijn, maar het kan ook een bittere noodzaak zijn voor veel mensen. Omdat de persoonlijke lening vaak wordt gebruikt bij de afsluiten van een krediet voor een auto is het goed om een aantal eigenschappen van de persoonlijke lening eens nader te bekijken. Een van de eigenschappen is dat u heel het geld bedrag direct op uw rekening krijgt. Dit verschilt dus van een Doorlopend Krediet waarbij u het geld kunt opnemen en aflossen wanneer u wilt. Een andere eigenschap van de persoonlijke lening is dat de lening een vaste looptijd heeft. U weet dus wanneer u het krediet afsluit wanneer u de lening af betaald moet hebben. Dit betekent dus dat u elke maand een vast bedrag moet betalen en u een vaste rente heeft. Deze vorm van lening heeft structuur en geeft meer vastigheid daarom zeggen sommige dat deze manier van lenen veiliger is. Maar ondanks dat geldt nog steeds: geld lenen kost geld.

Er zijn ook andere manieren want u kunt ook kiezen voor een doorlopend krediet. Dit is echter niet gebruikelijk omdat in de praktijk vaak blijkt dat het aflossen minder regelmatig gebeurt in tegenstelling tot de persoonlijke lening waarbij het maandelijks aflossen verplicht is. U kunt ook gebruik maken van een lease constructie of andere kredietvorm als u geld wilt lenen voor de aanschaf van een auto. Lenen voor een auto is in Nederland enorm populair omdat veel mensen uit noodzaak geld nodig hebben omdat ze niet zonder auto kunnen. En de andere reden waarom deze lening zo populair is, is de luxe van een mooie auto hebben. Naast de persoonlijke lening kunt u vaak ook via uw werkgever een auto leasen. Dit is dus geen doorlopend krediet, maar dit betekent dat u een auto van de zaak gaat rijden. In dit geval krijgt u te maken met de ..% bijtelling die u vaak hoort in de reclames op televisie. Stel dat dit percentage 14% is, dan betekent dit dat u 14% van de cataloguswaarde van de auto moet optellen op uw totale inkomen en daarover de normale inkomstenbelasting moet betalen. In dit geval hoeft u niet eens concreet geld te lenen en kunt u vaak wel de auto rijden die u graag wilt rijden. Het kan dus het geval zijn dat een mogelijke registratie die u bent opgelopen niet in de weg staat.