Leningen oversluiten: minder betalen

Als u een lening of registratie heeft maar toch meer wilt lenen, dan kan het voordelig zijn om uw lening(en) onder te brengen bij één kredietverstrekker. Dit zorgt niet alleen voor duidelijkheid en een makkelijkere administratie, maar kan ook zorgen voor lagere maandlasten en lagere totale kosten. Als u besluit dit te gaan doen dan krijgt en betaalt u voortaan het geld aan één bank of instelling en dit betekent ook dat u aan deze bank al uw totale maandlasten afdraagt. Dit zorgt ervoor dat die bank een stuk meer inkomsten krijgt en daarom kan het mogelijk zijn dat de bank bereid is u een lagere rente te bieden dan uw huidige kredietverstrekkers bij elkaar waardoor ook u goedkoper uit bent. Daarom kan leningen over sluiten een slimme zet zijn. U kunt meestal vrijblijvend offertes aanvragen om erachter te komen wat het meest voordelig is en waar u het beste uw leningen kunt over sluiten.

Het kan zijn dat u een lager rente percentage kunt krijgen als u overstapt naar een andere bank waar u al uw leningen onderbrengt. Dit wordt aantrekkelijk omdat uw totale kosten in de maand dan zullen dalen. Maar dit hoeft niet te betekenen dat u goedkoper uit bent met de nieuwe geldschieter. Het kan namelijk zo zijn dat de looptijd van de nieuwe leningen een stuk langer is. Let hier dus op als u gaat informeren voor het over sluiten van uw leningen. U moet ook opletten dat u geen boetes gaat krijgen van uw huidige kredietverleners omdat u bijvoorbeeld vervroegd het contract ontbindt. Deze mogelijke nadelen nemen niet weg dat regelmatig mensen hun leningen over sluiten en één of meerdere offertes aanvragen kan geen kwaad aangezien u daarmee nog niets besloten hebt.

Als u geld kunt krijgen van een van de kredietverstrekkers dan ligt het deels aan u zelf hoe snel dit gaat. Als u direct aan de slag gaat met offertes aanvragen op meerdere plaatsen dan krijgt u ook sneller duidelijkheid of u uw leningen kunt over sluiten. Als u dit doet dan komt u er ook achter waarom dit wel of niet kan. De reden waarom dit misschien niet lukt hoeft niet altijd een bkr registratie te zijn als u die heeft.Het is namelijk belangrijk dat u kunt laten zien wat de situatie van u op dit moment is en waarom u denkt dat u het te lenen geld terug kunt betalen in de toekomst. Het kan dus van belang zijn dat u duidelijkheid krijgt in uw financiële situatie door met een kredietverstrekker alles onder te brengen in een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Doordat u dit doet kunt u ook meepraten over de voorwaarden van de lening. U moet namelijk niet vergeten dat de kredietverstrekker winst maakt door u een lening te geven, zij willen u graag een lening geven, alleen willen ze er wel zeker van zijn dat ze hun geld terug zien. Door duidelijk te zijn over de situatie en duidelijk te communiceren vergroot u de kansen op meer geld op uw rekening op dit moment.